有用資料

原居地國家資料

引言

以下是入境事務人員根據統一審核機制對免遣返聲請作出決定時,可能會參考的一些常用的原居地國家資料來源及指導報告。下文只供一般參考,並非涵蓋所有資料。入境事務人員亦會因應個別情況及需要,考慮其他相關的原居地國家資料及有關事項。

原居地國家資料數據庫

  1. UNHCR's Refworld
  2. The European Country of Origin Information Network, ecoi.net

國際組織

  1. United Nations
  2. UN Organisations
    1. Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (OHCHR)
    2. United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA)

政府機構

  1. UK Home Office-Country information and guidance
  2. The US Department of State–Reports
  3. Immigration and Refugee Board of Canada-National Documentation Packages

非政府組織

  1. Amnesty International (AI)
  2. Human Rights Watch (HRW)

免責聲明

以上連結為方便公眾人士瀏覽上列網站而設。入境事務處並不保證上列網站所載資料的準確性,而對於該等資料的使用亦概不負責。

22-01-2021